13:00

FC Möllan

Referat: AIF Barrikaden - FC Möllan

Startelva: Jonas S (!) – Victor L, Viktor T, Filip J, Jonathan T – Alex, David, Pontus – Bashir, Henke, Anthony Mukuri (provspelade)

Avbytare var Siseko som spelade sista 35 som centrall anfallare, Martin N som spelade sista 35 som central mittfältare och Ghafur som spelade mittback sista halvtimmen.

Första halvlek blev relativt fri från målchanser och det enda mål som föll gjorde det efter ett individuellt slarv men kan man också säga som en följd av vår höga press och en påpasslighet av Henke som fullföjde sin löpning mot målvakten och när denne såg ut att halka till lite och därför tappade bollen var Henke framme och snodde den och kunde rulla in den. Detta hände i den 21:a min.

Det närmaste Möllan kom ett mål i den här halvleken var när Jonas skulle spela upp bollen men en av deras spelare kom emellan så att den studsade tillbaka mot målet. Gick dock utanför men kunde lika gärna gått in. Möllan hade bara ett skott på mål (men vi inte fler än två vi heller, d.v.s. ett utöver målet).

Spelmässigt började och slutade vi bäst i första men Möllan hade en period runt 10:e – 20: min då de lyckades etablera lite spel nära vårt mål och då man bl.a. vaskade fram 4 hörnor på 1 ½ min! Ingen av dem ledde dock till någon farlighet.

I andra halvlek ställde sig Pontus i målet medan Jonas tog hans tidigare position som vänstermittfältare (vi fick nej av 9 tillfrågade målvakter!!!, därför denna lösning med två utespelare). Hans pausuppvärmning lovade gott och han imponerade med ett par spektakulära räddningar. Tyvärr fick han inga fler tillfällen att glänsa. Utöver det tröstmål Möllan skulle få fick han väl egentligen inget riktigt skott på sig.

Halvleken var mindre än 4 min gammal när vi ökade på till 2-0. Jag uppfattade aldrig riktigt hur det gick till (läge för hjälp) men jag tror det var en gemensam press från Alex (?) och Anthony som gjorde att de stressades till något misstag som gjorde att Anthony enkelt kunde runda målvakten och rulla bollen i tomt mål.

Det dröjde sen bara ytterligare 6 min innan vi också gjorde 3-0. Det var Bashir som frispelades av Viktor T (eller Jonas, olika bud här) och gjorde ett säkert avslut. Bashir var sedan också nära att göra ytterligare mål såväl i 67:e som 72:a min, båda gånger efter en stark individuell insats men där avsluten inte blev riktigt hundraprocentiga. Dessutom hade Siseko en frispark i kryssets utsida i den 70:e min. Mellan dessa lägen att göra 4-0 (vilket hade varit i bästa laget sett till matchbilden) reducerade istället Möllan i den 68:e min på ett skott från halvdistans efter ett fint anfall.

I den 87:e min kom sedan en fantastiskt vacker distinkt avslutning och satte punkt för målskyttet för dagen närAnthony framspelad av Siseko bombade in 4-1.

Om första halvlek bjöd på lite mer tillknäppt spel så bjöd FC Möllan på mycket stora ytor för oss på egen planhalva i andra och slarvade också en del i försvaret vilket nog delvis får tillskrivas vår höga press. Vi får väl sägas ha dominerat den här halvleken rätt ordentligt.

Även om segersiffrorna kanske blev lite väl stora så var segern solklart rättvis och vi gjorde en riktigt bra insats i en match med bra tempo med tanke på hur tidigt det är på säsongen. En reflexion var att det kändes extremt ovanligt för oss att ha en riktig speedkula på vardera kanten. Båda var riktigt bra även om det blev lite väl många onödiga offsideavblåsningar på dem båda.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 2-5 Avslut på mål: 7-2 Avslut utanför 3-2